Καλοκαίρι: Φροντίστε τα μαλλιά σας

Καλοκαίρι: Φροντίστε τα μαλλιά σας

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε και επίσημα στους καλοκαιρινούς μήνες. Ζέστη, θάλασσα, μπάνια και ηλιοθεραπεία χαρακτηρίζουν αυτούς τους μήνες. Πολλές γυναίκες δεν δίνουν προσοχή στη φροντίδα των μαλλιών τους με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται πολύ. Δείτε παρακάτω κάποιες συμβουλές για τη φροντίδα και ενυδάτωση των μαλλιών σας κατά τη περίοδο του καλοκαιριού.

  1. Αντικαταστήστε τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούσατε το χειμώνα με νέα που περιέχουν ενυδατικά συστατικά.
  2. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ετοιμάστε μια μάσκα μαλλιών. Μια μάσκα μαλλιών που θα σας χαρίσει μεταξένια μαλλιά είναι η ακόλουθη: Προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου σταγόνες σε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και αφού την ανακατέψετε καλά, αφήστε τη για 4 ώρες. Έπειτα απλώστε τη στα μαλλιά και τυλίξτε τα με μια πλαστική σακούλα και από πάνω με μια ζεστή πετσέτα. Μετά από μια 1 ώρα ξεβγάλτε με άφθονο ζεστό νερό.
  3. Στεγνώστε τα μαλλιά σας φυσικά ή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι, τότε επιλέξτε τη μεσαία σκάλα θερμοκρασία καθώς ο πολύ ζεστός αέρας καταστρέφει τα μαλλιά.
  4. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ψαλίδι ή τοστιέρα για τα χτενίσματα σας, τότε προτιμήστε αυτά που είναι κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό. Κατά αυτό τον τρόπο θα προστατέψετε τα μαλλιά σας από την υψηλή θερμοκρασία.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.