Καταπολεμήστε τις άγρυπνες νύχτες μέσω της διατροφής

Καταπολεμήστε τις άγρυπνες νύχτες μέσω της διατροφής

Τις νύχτες στριφογυρνάτε στο κρεβάτι σας χωρίς να μπορείτε να κοιμηθείτε ; Μετράτε άγρυπνες μέρες και νύχτες ;

Σίγουρα γνωρίζετε τρόφιμα και ροφήματα που σας βοηθούν να μένετε σε εγρήγορση τροφοδοτώντας με ενέργεια τον οργανισμό σας, ξέρετε όμως πως υπάρχουν και πολλές τροφές που σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε και διευκολύνουν τον ύπνο ;

 

Γάλα

Το γάλα και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα ευνοούν την παραγωγή σεροτονίνης που είναι γνωστή για την αγχολυτική της δράση. Επομένως, μία ζεστή κούπα με γάλα λίγο πριν κοιμηθείτε μπορεί να σας εγγυηθεί έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο.

Ξηροί καρποί

Όπως και το γάλα έτσι και οι ξηροί καρποί συμβάλλουν στην έκλυση σεροτονίνης στον οργανισμό σας, οπότε μία χούφτα ,κατά προτίμηση ανάλατοι ,ξηροί καρποί είναι η λύση στα νυχτερινά σας ξενύχτια.

Μπανάνες

Το γλυκό αυτό φρούτο εκτός από όλα τα άλλα θρεπτικά συστατικά είναι πλούσιο και σε κάλιο , ένα μεταλλικό στοιχείο το οποίο θα σας κάνει να μη βλέπετε την ώρα να χωθείτε κάτω από τα σκεπάσματα.

Ροφήματα

Και φυσικά όταν μιλάμε για χαλαρωτικά ροφήματα που βοηθούν στον ύπνο δεν πρέπει να ξεχνάμε τη λουΐζα και το χαμομήλι με τις κατευναστικές και ηρεμιστικές ιδιότητες τους.

 

Η δυσκολία να κοιμηθείτε μπορεί να κρύβει από πίσω της πολλά αίτια το σημαντικότερο εκ των οποίων συνήθως είναι το άγχος. Προτού όμως καταφύγετε σε τεχνητά σκευάσματα όπως χάπια , προσπαθήστε να καταπολεμήσετε φυσικά το πρόβλημα μέσω διατροφικών συμβουλών.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.