Και η επιδερμίδα θέλει το τσάι της…

Και η επιδερμίδα θέλει το τσάι της…

Ενόψει των γιορτών αυτό που θέλουμε είναι μια επιδερμίδα όμορφη, ανανεωμένη και γεμάτη λάμψη. Για να το πετύχουμε αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικά προϊόντα όπως το τσάι. Το τσάι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τους παρακάτω τρόπους:

  • Σε κομπρέσες, για την τόνωση του δέρματος, για να ξεκουράσει τα μάτια ή για να καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα. Ψέκασε τις κομπρέσες με νερό από πράσινο τσάι και τοποθέτησέ τις στα σημεία που θέλεις για 10-30 λεπτά.
  • Ως λοσιόν μετά τον καθαρισμό (ειδικά για ξηρές, ευαίσθητες επιδερμίδες) ή όποτε νιώθεις την ανάγκη για φροντίδα της επιδερμίδας σου (ψέκασε απλώς το πρόσωπο).
  • Για κομπρέσες με αιθέρια έλαια.
    Για την ευαίσθητη επιδερμίδα: Εμπλουτίζουμε γάζες με χλιαρό νερό από πράσινο τσάι και με αιθέριο έλαιο λεβάντα (1-2 σταγόνες) και τις τοποθετούμε στο δέρμα. Σε 15 λεπτά, θα καταπραΰνει κοκκινίλες και άλλους ερεθισμούς.
    Για την ξερή επιδερμίδα: Εμποτίζουμε για γάζες με το νερό του πράσινου τσαγιού και αιθέριο έλαιο γεράνι (1-2 σταγόνες). Σε 15 λεπτά η επιδερμίδα σου θα αναζωογονηθεί. Προσοχή: όχι στα μάτια και πάντα το βράδυ, ώστε να αποφύγουμε την άμεση έκθεση στον ήλιο.
  • Για την καλύτερη απόδοση μια μάσκας προσώπου, μπορείς να απλώνεις πρώτα τη μάσκα σου (ενυδάτωσης ή λάμψης), από πάνω να τοποθετήσεις φρέσκες φέτες φρούτων ή λαχανικών (π.χ. αγγούρι για τόνωση και ενυδάτωση, πορτοκάλι για λάμψη). Το πράσινο τσάι θα βοηθήσει να γίνει καλύτερα η απορρόφηση των φυσικών συστατικών.
  • Για το μπάνιο σου μπορείς να βράσεις ένα τσαγιερό φύλλα από πράσινο τσάι μαζί μα νερό, να αφήσεις το υγρό να «κάτσει» λίγο και μετά να το ρίξεις στην μπανιέρα. Χαλάρωσε μέσα νερό για 10 με 20 λεπτά.
Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.