Καινούργια Χρονιά, μια νέα αρχή

Καινούργια Χρονιά, μια νέα αρχή

Με την άφιξη της καινούργιας χρονιάς μας δίνεται η ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να θέσουμε καινούργιους στόχους. Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μας είναι η υγεία. Από σήμερα κιόλας υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής για να είστε ωφεληθεί η υγεία σας.

  1. Περιορίστε τα κορεσμένα λιπαρά. Στη μαγειρική σας χρησιμοποιήστε φυτικά έλαια όπως ελαιόλαδο και soft μαργαρίνες. Επίσης, προτιμήστε γαλακτοκομικά προϊόντα σε χαμηλά λιπαρά.
  2. Εντάξτε τα λιπαρά ψάρια στο εβδομαδιαίο σας διατροφολόγιο. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα καταναλώστε ρέγκα, σκουμπρί ή σολομό.
  3. Τρώτε πολλές ποσότητες φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση.
  4. Υιοθετήστε το Μεσογειακό πρότυπο διατροφής, όπου στην βάση της βρίσκονται αμυλούχες τροφές όπως ψωμί, πατάτες και ζυμαρικά. Καλό είναι τα κύρια γεύματα σας να αποτελούνται από αυτές τις τροφές.
  5. Ενυδατωθείτε. Προσπαθήστε να πίνετε 1,5 λίτρο υγρών την ημέρα. Για την πρόσληψη των απαραίτητων υγρών εκτός από το νερό, μπορείτε να καταναλώνετε πράσινο τσάι ή φυσικούς χυμούς.
  6. Θέστε όριο στην πρόσληψη αλκοόλ. Ιδανικά οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν μέχρι 1 ποτήρι κρασί την ημέρα και οι άνδρες μέχρι 2.
  7. Ελαττώστε ή κόψτε το κάπνισμα.
  8. Ασκηθείτε περισσότερο.
  9. Κάντε μια προσπάθεια να ελέγχεται το άγχος και να αγχώνεστε λιγότερο.

Σας ευχόμαστε να έχετε μια Καλή και Δημιουργική Χρονιά.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.