Κρυώσατε; Φτιάξτε μια σούπα

Κρυώσατε; Φτιάξτε μια σούπα

Ο χειμώνας μας αρέσει γιατί χουχουλιάζουμε κάτω από τα σκεπάσματα, πίνουμε ζεστό τσάι μπροστά στο τζάκι και μαζευόμαστε με τη παρέα στο σπίτι να παίξουμε επιτραπέζια. Ωστόσο, έχει και τα «κακά» του, καθώς με μαθηματική ακρίβεια, σχεδόν κανένας μας δεν μπορεί να «ξεφύγει» από τα κοινά κρυολογήματα της εποχής. Μπορούμε βέβαια να τα αντιμετωπίσουμε. Τι πιο καλό να τρώμε σούπες, που περιέχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, όταν είμαστε κρυωμένοι;

Αρχικά, οι σούπες μας ενυδατώνουν καθώς περιέχουν 45-75% νερό, το οποίο είναι απαραίτητο στον οργανισμό για να αποφευχθεί η περίπτωση αφυδάτωσης, ειδικά τον χειμώνα που πίνουμε λιγότερο νερό.  Μπορούμε να επωφεληθούμε ακόμη και από τους ατμούς όταν είμαστε συναχωμένοι, καθώς κάνοντας εισπνοές  συμβάλλουν στη ρευστοποίηση και στην αποβολή των εκκρίσεων.

Επιπλέον, είθισται στις σούπες να προσθέτουμε λαχανικά,τα οποία τροφοδοτούν τον οργανισμό με τις απαραίτητες βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των κρυολογημάτων. Ενώ οι σούπες με κοτόπουλο ή μοσχάρι παρέχουν στον οργανισμό τις κατάλληλες πρωτεΐνες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.