Μαργαρίνη για τα  Χριστουγεννιάτικα εδέσματα

Μαργαρίνη για τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και κάθε σπίτι έχει φορέσει τα γιορτινά του και στη κουζίνα ψήνονται τα πρώτα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, που οι μυρωδιές τους κατακλύζουν όλο το σπίτι και η διάθεση μας γίνεται πιο ευχάριστη και γιορτινή. Για εσάς που αναρωτιέστε πως μπορείτε να φτιάξετε τα εδέσματα σας για να είναι υγιεινά και συνάμα γευστικά, σας προτείνουμε τη μαργαρίνη.

Η μαργαρίνη είναι νόστιμη καθώς δίνει γεύση στα γλυκά και παράλληλα συμβάλλει στην ισορροπημένη διατροφή. Οι σύγχρονες μαργαρίνες, προϊόντα φυτικής προέλευσης, διακρίνονται από ισορροπία λιπαρών ώστε να γίνεται κατανάλωση των σωστών και απαραίτητων λιπαρών. Συγκεκριμένα, τα 4 συστατικά της μαργαρίνης είναι:

  1. Ακόρεστα λιπαρά όπως το λινολεϊκό (ω-6)και α-λινολενικό (ω-3). Αυτά τα λιπαρά είναι απαραίτητο να τα παίρνουμε από τη διατροφή καθώς το σώμα μας δεν μπορεί να τα συνθέσει.
  2. Βιταμίνη Α. Προστατεύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενώ κάνει καλό στα μάτια και στο δέρμα μας.
  3. Βιταμίνη D. Χαρίζει γερά κόκκαλα και δόντια
  4. Βιταμίνη Ε. Προστατεύει τις μεμβράνες των λιλιπούτειων κυττάρων

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.