Μην αφήσεις τα κιλά να επηρεάσουν τη σχέση σου

Μην αφήσεις τα κιλά να επηρεάσουν τη σχέση σου

Τα κιλά επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία μιας σχέσης

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που συμφωνούν και υποστηρίζουν την άποψη αυτή. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Δεν είναι τα παραπανίσια κιλά αυτά που καθορίζουν την ποιότητα της σχέσης αλλά η σχέση των εμπλεκομένων μερών προς αυτά.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων αποκτά αισθήματα κατωτερότητας και έλλειψης αυτοπεποίθησης όταν ο δείκτης της ζυγαριάς ξεπερνά τα προσδοκώμενα κιλά και τα συναισθήματα αυτά είναι η αιτία των πιθανών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Ο σύντροφος που δε νιώθει άνετα με το σώμα του, κοιτάζεται στον καθρέφτη και αυτό που βλέπει και δεν τον ικανοποιεί μεταφράζεται σε γκρίνια, παράπονα και στέρηση όλων των πραγμάτων που παλιά τον έκαναν ευτυχισμένο.

Ο σύντροφος με τα παραπάνω κιλά ανησυχεί πώς θα φαίνεται στον αγαπημένο του και δρα με τέτοιο τρόπο που τελικά ο τελευταίος παρατηρεί το πρόβλημα απλά και μόνο επειδή ο σύντροφος του το προβάλλει συνεχώς.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να βοηθήσετε το σύντροφο σας να καταλάβει πως συνεχίζει να σας είναι αρεστός και πως δεν έχει αλλάξει κάτι από πλευράς σας. Χρειάζεται να του προσφέρετε τη βοήθεια σας σε όποιο τομέα ή βαθμό χρειάζεται. Σε τέτοιες στιγμές καλό είναι θυμόμαστε πως δεν ασκούμε ψυχολογική πίεση στο σύντροφό μας και του δίνουμε χώρο και χρόνο πρώτα να συμβιβαστεί με την εικόνα του και ύστερα να του δώσουμε το κουράγιο και τη δύναμη να την αλλάξει.

Παράλληλα, μπορείτε να τον παροτρύνετε να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες, αλλάζοντας πρώτα το δικό σας διατροφικό πρόγραμμα με υγιεινά τρόφιμα, πλούσια σε καλά λιπαρά και θρεπτικά συστατικά. Αποφύγετε να καταναλώσετε σνακ, που είναι πλούσια σε θερμίδες, τουλάχιστον μέχρι να ξέρετε πως δεν θα αποτελεί για εκείνον.. ακατανίκητο πειρασμό. Τέλος, επειδή η γυμναστική σίγουρα θα βοηθήσει το σύντροφο σας να φτάσει πιο γρήγορα στα επιθυμητά κιλά, και θα βελτιώσει τη ψυχολογική του διάθεσή, μπορείτε να βρείτε ένα άθλημα που πιστεύετεπως θα του αρέσει και να του προτείνετε να πάτε μαζί του. Έτσι πέρα από τα οφέλη που θα έχει στην υγεία του, θα έχει και τη δική σας συντροφιά κάνοντας το «δύσκολες» ώρες της γυμναστικής πολύ πιο ευχάριστε

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.