Ο Φεβρουάριος και οι τροφές του

Ο Φεβρουάριος και οι τροφές του

Ο δεύτερος μήνας του χρόνου έχει ήδη φτάσει και μας προσφέρει ποικιλία φρούτων και λαχανικών που θα μας βοηθήσουν να υιοθετήσουμε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και να προφυλαχτούμε από το κρύο. Ας δούμε παρακάτω μερικές από της τροφές του Φεβρουαρίου:

Μανταρίνια
Είναι νόστιμα, είναι θρεπτικά και μυρίζουν υπέροχα αν και είναι τόσο μικρά. Τα μανταρίνια είναι το κατεξοχήν φρούτο του χειμώνα. Πλούσια σε βιταμίνη Α και C και φλαβονοειδή, παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό μας ενώ παράλληλα διαθέτουν και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Απολαύστε τα μανταρίνια ωμά ή προσθέστε τα σε φρουτοσαλάτες.

Κουνουπίδι
Διακρίνεται για την υψηλή του διατροφική αξία και αποτελεί την πρώτη επιλογή των ατόμων που επιθυμούν να χάσουν βάρους , καθώς είναι απαλλαγμένο από λίπη και περιττές θερμίδες. Περιέχει σε αφθονία πρωτεΐνες, βιταμίνη C και φυτικές ίνες.
Συνοδέψτε το κρέας σας με κουνουπίδι ή προσθέστε το στις σαλάτες.

Ακτινίδιο
Το εξωτικό φρούτο με τη πλούσια πηγή φυτικών ινών. Η γλυκόξινη γεύση του μας κάνει να το θεωρούμε ως ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα του χειμώνα. Περιέχει βιταμίνη C και Ε και κάλιο, και συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Απολαύστε το ακτινίδιο το πρωί με γιαούρτι και μέλι ή πάρτε το στο γραφείο ως σνακ.
Λαχανάκια Βρυξελλών
Αν και μικροσκοπικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλά και φυτικές ίνες, στοιχεία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά. Επίσης, λειτουργούν ως ασπίδα στον οργανισμός, προφυλάσσοντας το από τον καρκίνο.
Καταναλώστε τα λαχανάκια Βρυξελλών ωμά, βραστά ή ψημένα στο φούρνο.

 

Πηγή: http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/13346

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.