Ώρα να οργανώσω την ντουλάπα μου

Ώρα να οργανώσω την ντουλάπα μου

Ο χρόνος μπορεί να άλλαξε αλλά η ντουλάπα σου παραμένει το ίδιο χαοτική και δυσκολεύεσαι να βρεις οτιδήποτε μέσα σ’ αυτή; Τραβάς κάτι και αμέσως ακολουθεί «ελεύθερη πτώση» πολλών άλλων ρούχων; Βρίσκεις ξαφνικά μπλουζάκια που είχες ξεχάσει ότι είχες αγοράσει; Η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης της ντουλάπας σου είναι επιτακτική!

Ξεχώρισε τα ρούχα σου σε 3 στοίβες: σε μία με αυτά που θα κρατήσεις, στη δεύτερη με αυτά που θέλουν επιδιόρθωση και στην τρίτη με αυτά που είσαι σίγουρη ότι δεν χρειάζεσαι και δεν θα ξαναφορέσεις, οπότε καλό είναι να τα χαρίσεις. Δεν είναι πάντα εύκολο να αποχωριστείς ένα ρούχο, ακόμα και αν έχεις να το φορέσεις 5 χρόνια… αλλά με αυτές τις σκέψεις δεν θα μπορέσεις ποτέ να αποκτήσεις μια λειτουργική ντουλάπα με χρήσιμα πράγματα!

Βλέποντας την άδεια ντουλάπα σου, μπορείς να αποφασίσεις ποια είναι η καλύτερη διάταξη για τα ρούχα. Προσπάθησε να χωρίσεις ανά είδος την γκαρνταρόμπα σου: όλα τα παντελόνια μαζί, όλα τα πουκάμισα, τα T-shirts κλπ. Έτσι με μια ματιά μπορείς να δεις τι επιλογές έχεις και να αποφασίσεις γρηγορότερα! Αξιοποίησε κουτιά ή καλάθια και τακτοποίησε τα μαντίλια, τα φουλάρια, τα σκουφιά και τα γάντια σου. Είναι πρακτικό και ομορφαίνει και την ντουλάπα.

Εκτός από το κλασικό τρόπο διπλώματος, το δίπλωμα σε ρολάκια μπορεί να σου φανεί πολύ βολικός μιας και εξοικονομεί χώρο και χρόνο!

Επίσης, αν κρεμάσεις  επιπλέον κρεμαστράκια και γαντζάκια μέσα στη ντουλάπα σου, για τις ζώνες ή τα ρούχα που έχεις φορέσει μια φορά αλλά είναι καθαρά, τότε θα διατηρήσεις ακόμη πιο οργανωμένη την ντουλάπα σου.

Τip: Αρωμάτισε την ντουλάπα σου. Φτιάξε αρωματικά πουγκιά με το άρωμα από το αγαπημένο σου τσάι. Απλώς άνοιξε μερικές χρησιμοποιημένες πυραμίδες και άπλωσε το βρεγμένο τσάι σε μια εφημερίδα. Με το τσάι που έχει στεγνώσει γέμισε τα πουγκάκια και κρέμασέ τα στην ντουλάπα σου. Για πιο εύκολα και γρήγορα μπορείς να κρεμάσεις αχρησιμοποίητες πυραμίδες από τσάι με έντονο άρωμα και να αρωματίσεις ελαφρά τα ρούχα σου!

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.