Ώρα να «ξελαφρώσεις» το σπίτι σου

Ώρα να «ξελαφρώσεις» το σπίτι σου

Έχεις αρχίσει να μην χωράς στο σπίτι και τα ντουλάπια σου να είναι ασφυκτικά γεμάτα; Πόσο καιρό φυλάς τις κούτες με τα βιβλία του σχολείου; Αλήθεια θυμάσαι τι υπάρχει πάνω στο πατάρι;

Δες την καθημερινότητά σου να αλλάζει και τη ζωή στο χώρο σου να γίνει ευκολότερη: Άρχισε να «ξελαφρώνεις» το σπίτι σου. Η αφαίρεση προσθέτει ευεξία και καλή λειτουργία, λένε οι ειδικοί του ζεν και σίγουρα κάτι ξέρουν.

Δεν είναι ανάγκη να τα κάνει όλα μαζί. Χρειάζεται απλώς μια καλή στρατηγική. Για αρχή, κάνε μια λίστα με τα σημεία του σπιτιού που χρειάζονται «ξελάφρωμα» σε διάφορες χρονικές στιγμές. Ίσως πρέπει να ξεκινήσεις από την απομάκρυνση πραγμάτων που πιάνουν όγκο, αυτών που σε δυσκολεύουν όταν καθαρίζεις ή αυτών που είναι σε λάθος  σημείο. Μόλις φύγουν από το χώρο, θα απολαύσεις την ευεργετική επίδραση του επίδραση του decluttering και θα ενθαρρυνθείς να συνεχίσεις με μεγαλύτερη ευκολία!

Το πατάρι μπορείς να το αντιμετωπίσεις σαν μια περιπέτεια! Βάλε μουσική, φέρε τη σκάλα κι άρχισε να κατεβάζεις μια μια τις σακούλες ή τις κούτες, αρχίζοντας το ξεκαθάρισμα. Θα σου μείνει τόσο ελεύθερος χώρος που δεν θα το πιστεύεις.

Το να ξεκαθαρίσεις τα μικροπράγματα είναι ίσως το πιο αγχωτικό αλλά με λίγη οργάνωση θα δεις ότι δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Φτιάξε ένα τσάι που θα σε τονώσει και φυσικά άρχισε να φαντάζεσαι πόσο ωραίο θα δείχνει ένα νοικοκυρεμένο ράφι με τα CD που ακούς και όχι με αυτά των εφημερίδων που έχουν ξεμείνει, ή πόσο πιο εύκολα θα κλείνει το συρτάρι σου που για καιρό έμενε μισάνοιχτο!

Tip: Για να αποχωριστείς κάποια πράγματα πρώτα σκέψου και οργάνωσε το που θα τα διαθέσεις: Κάποια μπορείς να τα χαρίσεις σε κάποιους που τα χρειάζονται, άλλα μπορείς να τα ανακυκλώσεις, άλλα μπορείς να τα δωρίσεις σε ιδρύματα.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.