Όσπρια: Κάντε τα παιδιά σας να τα αγαπήσουν

Όσπρια: Κάντε τα παιδιά σας να τα αγαπήσουν

Για τη σωστή και ισορροπημένη ανάπτυξη του παιδιού απαιτείται η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής. Τα παιδιά από μικρή κιόλας ηλικίας πρέπει να «εκπαιδευτούν» σε αυτό και να τρέφονται από όλες τις διατροφικές ομάδες. Ωστόσο, όπως πολλοί γονείς γνωρίζουν για τα παιδιά δεν υπάρχει τίποτα πιο γευστικό από την κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ. Παράλληλα, αποφεύγουν τα όσπρια, μια διατροφική ομάδα πολύ σημαντική. Εάν αντιμετωπίζετε κι εσείς το ίδιο πρόβλημα με το παιδί σας, δείτε παρακάτω πως θα καταφέρετε να το κάνετε να αγαπήσει τα όσπρια.

Αρχικά, δώστε εσείς το σωστό παράδειγμα. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα καταναλώστε όσπρια, τα οποία μπορείτε να τα συνοδέψετε με μια σαλάτα εποχής. Τα παιδιά έχουν την τάση, ειδικά σε μικρές ηλικίες να υιοθετούν μιμητικές  συμπεριφορές, κατά αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να τους περάσετε το μήνυμα ότι πρέπει για την υγεία τους να εντάξουν στην διατροφή τους τα όσπρια. Επίσης, προσπαθήστε να βάλετε φαντασία όταν τα μαγειρεύετε. Στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες πρωτότυπες συνταγές με όσπρια, που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα υπέροχο φαγητό.

Σε περίπτωση που το παιδί αρνείται πεισματικά να τα φάει, τότε απλά ζητήστε του να φάει μόνο μια μικρή μπουκίτσα για να δοκιμάσει. θα διαπιστώσετε ότι στην πορεία θα θέλει να φάει μεγαλύτερη ποσότητα. Οφείλετε να δείξετε υπομονή και να κατανοήσετε ότι η δοκιμή καινούργιων γεύσεων στα παιδιά, δεν αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία.

Τέλος, ένα άλλο τρικ είναι να αποφύγετε να γεμίσετε το πιάτο του με μεγάλη ποσότητα φαγητού. Βάλτε στο αγαπημένο του πιάτο μικρή ποσότητα όσπριων και θα δείτε ότι θα το φάει όλο.

 

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.