Παιδί: Πώς να το κάνετε να αγαπήσει το πρωινό

Παιδί: Πώς να το κάνετε να αγαπήσει το πρωινό

Το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα και είναι απαραίτητο να το λαμβάνουμε όλοι μας, και ακόμη περισσότερο τα παιδιά,  για να έχουμε ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.  Ωστόσο, στατιστικά δείχνουν πως το 40% των κοριτσιών και 32% αντίστοιχα των αγοριών, παραλείπουν την πρόσληψη πρωινού σε συστηματική βάση.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για παροτρύνετε τα παιδιά σας να καταναλώνουν το πρωινό τους γεύμα σε καθημερινή βάση.

1. Δώστε το καλό παράδειγμα: Το παιδί έχει τη τάση να μιμείται τους γονείς και τις συνήθειες τους. Είναι πολύ πιθανό το παιδί να αποκτήσει υγιεινές συνήθειες εάν βλέπει τους γονείς του να καταναλώνουν πρωινό σε καθημερινή βάση.

2. Καταναλώστε μαζί το πρωινό: Φροντίστε τα πρωινά να ξυπνάτε νωρίτερα για να έχετε διαθέσιμο χρόνο για να πάρετε το πρωινό μαζί με το παιδί σας. Έτσι, το παιδί θα εξοικειώνεται και θα περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί.

3. Δώστε στο παιδί τη δυνατότητα να επιλέξει το πρωινό του: Προτείνετέ του 2 ή 3 διαφορετικά πρωινά και αφήστε το να διαλέξει αυτό που επιθυμεί περισσότερο.

Ενδεικτικά δυο προτάσεις για θρεπτικό πρωινό είναι:
1 ποτήρι γάλα, 1-2 φέτες ψωμί με soft μαργαρίνη και μέλι και 1 φρούτο εποχής ή
1 τοστ με γαλοπούλα, τυρί και λίγη soft μαργαρίνη και 1 χυμό

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.