Πώς να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Πώς να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν  και η επιστροφή στη βάση και στην καθημερινότητά μας είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, το καλοκαίρι, ως γνωστόν, είναι η εποχή που πάντα «αδιαφορούμε» για την υγιεινή διατροφή και καταναλώνουμε παχυντικά προϊόντα με αποτέλεσμα να επιστρέφουμε με παραπανίσια κιλά. Παρακάτω σας παρέχουμε μερικές συμβουλές για να τα χάσετε:

1. Περιορίστε τη χρήση ανθρακούχων αναψυκτικών, ποτών και γλυκών ροφημάτων που είναι πλούσια σε θερμίδες. Αντί αυτών καταναλώστε άφθονο νερό καθημερινά.

2. Μην ξεχνάτε το πρωινό. Όχι άδικα το πρωινό θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας καθώς ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αυξάνει τις ημερήσιες καύσεις και σας γεμίζει με ενέργεια.

3. Μην παραλείπετε γεύματα. Ο οργανισμός χρειάζεται τροφή για να παράγει ενέργεια. Σας προτείνουμε εκτός από τα τρία βασικά γεύματα, να καταναλώνετε ενδιάμεσα 2-3 σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Η κατανάλωση τους αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να χάσετε βάρος και να αισθανθείτε ευεξία.

5. Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε 3-4 φορές την εβδομάδα για  τουλάχιστον 40 λεπτά.

Με τους παραπάνω τρόπους θα μπορέσετε να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε με τον σωστό τρόπο. Για περαιτέρω εξατομικευμένες συμβουλές, επισκεφτείτε το διαιτολόγο σας.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.