Πώς να κάνετε το παιδί σας να τρώει λαχανικά

Πώς να κάνετε το παιδί σας να τρώει λαχανικά

Πολλοί γονείς ανησυχούν επειδή τα παιδιά τους αρνούνται να φάνε λαχανικά. Ενώ πάντα στο τραπέζι υπάρχει σαλάτα και φαγητά με λαχανικά, αυτά προτιμούν πιο λαχταριστές επιλογές. Σίγουρα πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση αλλά με έξυπνα τρικ που σας προτείνουμε  στο τέλος θα τα κάνετε να τα «συμπαθήσουν».

Αρχικά,  ενημερώστε τα για την αξία των λαχανικών και πόσο σημαντική είναι η πρόσληψή τους για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Υιοθετήσετε κι εσείς οι ίδιοι υγιεινό διατροφικό τρόπο ζωής για να δώσετε το αντίστοιχο παράδειγμα. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί γονείς ενώ προσπαθούν να παροτρύνουν τα παιδιά να τρώνε υγιεινά, οι ίδιοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες junk food, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στο παιδί.

Επίσης, ένας άλλος τρόπος για να γίνουν τα λαχανικά πιο «ελκυστικά» στα μάτια των παιδιών είναι να βάλετε φαντασία όταν τα φτιάχνετε. Εμπλουτίστε για παράδειγμα την πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, μουστάρδα ή τριμμένο τυρί. Ακόμη, ετοιμάστε μια σπιτική πίτσα και προσθέστε διάφορα λαχανικά, κατά αυτό τον τρόπο θα συνηθίζει τη γεύση τους.

Τέλος, ζητήστε από το  παιδί να μαγειρέψει μαζί σας. Έτσι,  θα μπορέσετε να του δείξετε τη διαδικασία παραγωγής του φαγητού και  θα είναι πιο εύκολο να δοκιμάσει κάποιο συστατικό που ίσως σε άλλη περίπτωση να  το απέφευγε.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.