Πως θα πετύχει η δίαιτα

Πως θα πετύχει η δίαιτα

Τα σωστά βήματα για μια ισορροπημένη διατροφή και επιτυχία στην απώλεια βάρους είναι:

  • Ακολουθήστε τη μεσογειακή διατροφή. Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά, όσπρια και προϊόντα ολικής άλεσης. Κάντε μέτρια κατανάλωση ψαριών και γαλακτοκομικών. Περιορίστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζάχαρη), τις λιπαρές και τηγανητές τροφές και περιορίστε το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά σε 2-3 φορές εβδομαδιαίως. Τέλος, χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο, ως κύρια πηγή λίπους.
  • Τρώτε πάντα πρωινό. Άνθρωποι που τρώνε πρωινό γεύμα, χάνουν κιλά πιο εύκολα από αυτούς που δεν τρώνε. Αυτοί που παραλείπουν το πρωινό, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να φάνε κάτι παχυντικό αργότερα μέσα στη μέρα. Εξάλλου το σώμα μας μετά από οκτώ ώρες ύπνου χρειάζεται άμεσα  ενέργεια για να καλύψει τις πρώτες ανάγκες της ημέρας. Η παράλειψή του, είναι δυνατόν να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αυξομειώσεις της ινσουλίνης όλο το εικοσιτετράωρο. Η ινσουλίνη αποτελεί καταλύτη στη δημιουργία καινούργιου λίπους και εμποδίζει τη διάσπαση του λίπους.
  • Η τακτική κατανάλωση γευμάτων (5-6 γεύματα την ημέρα) ευνοεί το σταθερό μεταβολισμό και περιορίζει την αίσθηση της πείνας και τις επιπτώσεις που έχει κάτι τέτοιο στην διάθεση και στην  επιλογή των τροφών.
  • Τρώτε αργά και μασάτε πολύ την τροφή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να χωνέψετε καλά την τροφή που τρώτε και να ελαττώσετε την συνολική κατανάλωση τροφής. Σηκωθείτε από το τραπέζι όταν αισθάνεστε ακόμα άνετα και μη βαραίνετε το στομάχι σας.
  • Να τρώτε σε ήρεμη ατμόσφαιρα. Το άγχος, οι έντονες συγκινησιακές αντιδράσεις, ο θόρυβος μπορούν να καταστείλουν σε μεγάλο βαθμό την πεπτική λειτουργία.
  • Προτιμήστε άφθονα φρούτα και λαχανικά, ψωμί ολικής άλεσης, μαύρα ζυμαρικά και ρύζι. Αυτές οι τροφές είναι φτωχές σε θερμίδες, ειδικά σε σχέση με το μεγάλο βάρος και τον όγκο που έχουν και πλούσιες σε φυτικές ίνες και νερό, οπότε χρειάζεται χρόνος για να τα μασήσουμε και να τα καταπιούμε. Ο χρόνος που ξοδεύουμε στο φαγητό προάγει τον κορεσμό. Επίσης βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Πηγή: http://www.mednutrition.gr/pos-tha-petyhei-i-diaita

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.