Πόσα υγρά χρειαζόμαστε καθημερινά

Πόσα υγρά χρειαζόμαστε καθημερινά

Ένα από τα πρώτα θέματα που απασχολεί τους επιστήμονες είναι η απαραίτητη ημερήσια κατανάλωση υγρών για την επαρκή ενυδάτωση και την καλή λειτουργία του οργανισμού. Καθώς η ανάγκη πρόσληψης υγρών επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως το κλίμα και η καθημερινή δραστηριότητα, οι επιστήμονες βάσισαν τις οδηγίες ημερήσιας κατανάλωσης ροφημάτων στην «επαρκή» πρόσληψη υγρών, που αντιστοιχεί κατά μέσον όρο σε 2250 ml για τις γυναίκες και σε 3250 ml για τους άνδρες.

Οι οδηγίες ημερήσιας κατανάλωσης ροφημάτων διαμορφώθηκαν με βάση το βασικό ελάχιστον των 2200 θερμίδων ημερησίως. Σύμφωνα με τις εν λόγω οδηγίες, οι θερμίδες από ροφήματα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 200 και 300 ημερησίως. Ιδανικά, τα δύο τρίτα των θερμίδων από ροφήματα θα πρέπει να προέρχονται από γάλα άπαχο ή με χαμηλά λιπαρά, δηλαδή υγρά με υψηλή θρεπτική αξία όπως το γάλα δεν πρέπει να αντικαθίστανται από υγρά χαμηλής θρεπτικής αξίας.

Συνιστάται η σταδιακή αντικατάσταση γλυκών ροφημάτων από ροφήματα με χαμηλότερη ή μηδενική θερμιδική αξία.

Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάμε να ελέγχουμε τις μερίδες των ροφημάτων. Μια μερίδα αντιστοιχεί σε 250ml, η οποία ως ποσότητα ισοδυναμεί με ένα κανονικό ποτήρι νερού ή φλιτζάνι τσαγιού.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.