Πόσο περπάτησες σήμερα;

Πόσο περπάτησες σήμερα;

Το περπάτημα είναι ένας από τους καλύτερους και πιο εύκολους τρόπους για να καλυτερεύσει κάποιος τη φυσική του κατάσταση.

Αρκούν 30 λεπτά έντονο περπάτημα την ημέρα για τη διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης. Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε την πεζοπορία στη φύση με παρέα και απολαύστε μοναδικής ομορφιάς τοπία τις ωραιότερες εποχές του χρόνου.

Για να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από την πεζοπορία, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες οδηγίες για σωστή τεχνική.
Διατηρείτε το σώμα σας σε σωστή στάση και αποφεύγετε να σκύβετε τον κορμό προκειμένου να αποφύγετε τραυματισμούς στη μέση.
Κρατήστε σφιχτούς τους κοιλιακούς σας και μην καμπουριάζετε.
Αφήστε τα χέρια σας να κινούνται ελεύθερα καθώς περπατάτε γιατί έτσι δίνετε ώθηση στην κίνησή σας ενώ γυμνάζεται καλύτερα το άνω τμήμα του κορμού σας.

Το σημαντικότερο όφελος εντάσσοντας το περπάτημα στην καθημερινότητά σας  είναι ότι θα αρχίσετε να δείχνετε και να νιώθετε καλύτερα σε μερικές μόνο εβδομάδες, ενώ παράλληλα βοηθάτε στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς σας. Όπως και οι άλλοι μύες, με την άσκηση η καρδιά γίνεται δυνατότερη. Και όσο δυνατότερη γίνεται, τόσο λιγότερη προσπάθεια καταβάλλει για να στείλει αίμα σε όλο το σώμα. Έτσι καταπονείται λιγότερο το καρδιαγγειακό σας σύστημα με αποτέλεσμα να είναι υγιέστερο.

Πηγή: http://www.becelproactiv.com.gr/proactiv/cholesterol-lowering/exercise/askisi-gia-ti-meiosi-tis-xolisterinis.aspx & http://www.becelproactiv.com.gr/proactiv/cholesterol-lowering/exercise/ksekiniste-perpatima.aspx

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.