Που οφείλονται οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού;

Που οφείλονται οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού;

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις νιώσουμε λίγο αδύναμοι θυμόμαστε τη συμβουλή της γιαγιάς ή της μαμάς: «Ένα τσαγάκι θα σου κάνει καλό». Σήμερα, ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός εργαστηριακών, κλινικών και πληθυσμιακών μελετών επιβεβαιώνουν αυτές τις ωφέλιμες ιδιότητες. Έχοντας εντοπίσει τα θρεπτικά συστατικά που προκαλούν την ευεξία που αισθανόμαστε πίνοντας τσάι, οι έρευνες εξακολουθούν να εστιάζουν στην επίδραση που έχουν αυτά τα συστατικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι επιστήμονες αποδίδουν πολλές από τις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού στην περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε φρούτα και λαχανικά αλλά και σε άλλα προϊόντα φυτικής προέλευσης, όπως το τσάι, το κρασί ή το κακάο. Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία περιλαμβάνονται στις αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για τον οργανισμό, καθώς ενισχύουν μεταξύ άλλων και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το τσάι λέγονται φλαβονοειδή. Σύμφωνα και με κλινικές μελέτες, κάποια φλαβονοειδή στο μαύρο και το πράσινο τσάι έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που ενισχύουν τη φυσική αντίσταση στις λοιμώξεις. Τα φλαβονοειδή που περιέχει το τσάι έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι αυξάνουν την αντιοξειδωτική ικανότητα του πλάσματος και έχουν επίσης θετική επίδραση στην καλή λειτουργία των αγγείων, συμπεριλαμβανομένου  αυτών της καρδιάς, και γενικά στην υγεία.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.