Προσθέτουμε γάλα στο τσάι μας

Προσθέτουμε γάλα στο τσάι μας

Το τσάι σας είναι γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες, αυτό όμως που πιθανώς δεν γνωρίζετε είναι ότι με τη προσθήκη γάλακτος ενισχύεται η θρεπτική αξία του ροφήματος, εμπλουτίζοντάς το με πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα.

Συγκεκριμένα, το γάλα περιέχει συστατικά όπως το ασβέστιο, το οποίο συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών. Το γάλα είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν σε σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού.

Η θειαμίνη (ή αλλιώς βιταμίνη Β1) είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των κυττάρων του νευρικού συστήματος. Έχει ιδιαίτερη σημασία για τη μνήμη και τις γνωσιακές ικανότητες. Η βιταμίνη Β6 εμπλέκεται στη μετατροπή των απαραίτητων λιπαρών οξέων σε προσταγλανδίνες, οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση της ορμονικής ισορροπίας.

Η βιταμίνη Β5 που μπορεί να περιέχεται σε μικρές ποσότητες στο γάλα είναι επίσης σημαντική για τον μεταβολισμό της ενέργειας. Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα  είναι τα μοναδικά τρόφιμα τα οποία διαθέτουν την  πρωτεΐνη καζεΐνη.  Τα πεπτίδια που προέρχονται από την καζεΐνη ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, ρυθμίζουν τη σωστή πίεση του αίματος, βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρες και έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.