Συμβουλές για τις νέες μητέρες και τη γυμναστική

Συμβουλές για τις νέες μητέρες και τη γυμναστική

Οι νέες μητέρες έχουν πολλές υποχρεώσεις και η άσκηση δεν είναι προτεραιότητα τους. Θα πρέπει να γνωρίζετε, όμως, ότι τα οφέλη ακόμη και μιας ολιγόλεπτης άσκησης είναι τεράστια και θα σας βοηθήσουν σταδιακά να επανέρθετε στην αρχική σας φυσική κατάσταση.

Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας, ώστε να είστε βέβαιες ότι είστε σε θέση να ξεκινήσετε κάποια άσκηση. Βασική προτεραιότητα εκείνη την περίοδο δίνεται στο να υποχωρήσουν οι πόνοι της γέννας, και έπειτα να ξεκινήσετε κάποιο είδος γυμναστικής.

Από τη στιγμή που θα σας το επιτρέψει ο γυναικολόγος σας, οι πρώτες ασκήσεις που πρέπει να κάνετε είναι να ασκήσετε τους κοιλιακούς μύες, οι οποίοι θα έχουν εξαντληθεί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ξεκινήσετε με απλές ασκήσεις και σιγά σιγά εμπλουτίστε το πρόγραμμα σας με τη βοήθεια και τη συμβολή του γυναικολόγου σας αλλά και του γυμναστή σας.

Όσο περνάει ο καιρός και νιώθετε πως έχετε τις αντοχές μπορείτε να ξεκινήσετε ομαδικά προγράμματα όπως yoga ή pilates που θα βοηθήσουν το προπονημένο σώμα να επανέλθει στην αρχική σωματική του κατάσταση ή να τη βελτιώσει. Η γυμναστική δεν θα έχει μόνο οφέλη για το σώμα, αλλά θα σας αποφορτίσει από το καθημερινό άγχος και τις αυξημένες υποχρεώσεις σας.

Το μυστικό σε όλα είναι να βρείτε μια δραστηριότητα που θα σας αρέσει και δεν θα την αντιμετωπίζετε με δυσφορία. Ακόμη ένα μυστικό είναι πως αν δεν έχετε τα χρήματα να παρακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα στο γυμναστήριο μπορείτε να μετατρέψετε τις δουλειές του σπιτιού σε ασκήσεις ή να προμηθευτείτε dvd που παρουσιάζουν ασκήσεις για το σπίτι.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.