Συμβουλές για το τρέξιμο

Συμβουλές για το τρέξιμο

Η περίοδος που διανύουμε είναι η καλύτερη για να φορέσει κάποιος τα αθλητικά του παπούτσια, τη φόρμα και να βγει για τρέξιμο στη φύση. Εάν κι εσείς ανήκετε σε αυτή την μερίδα ατόμων που βαριούνται το γυμναστήριο και προτιμούν να γυμναστούν στη φύση, τότε διαβάστε παρακάτω για το πώς να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Πριν ξεκινήσετε, προγραμματίστε τη διαδρομή σύμφωνα με τις αντοχές σας. Σε περίπτωση που έχετε καιρό να γυμναστείτε, καλό είναι να ξεκινήσετε με ένα 15’ τρέξιμο, αποφεύγοντας  τις έντονες ανηφόρες και κατηφόρες. Παράλληλα, ετοιμάστε μια λίστα τραγουδιών, κατά προτίμηση σε χορευτικούς ρυθμούς, αυτό όπως θα διαπιστώσετε και στην πράξη, θα σας δώσει ώθηση να τρέξετε περισσότερο. Και φυσικά πριν ξεκινήσετε πρέπει να θυμάστε ότι απαιτείται προθέρμανση.

Έπειτα, ρυθμίστε την ένταση. Ξεκινήστε με ένα απλό περπάτημα και στη πορεία εντείνετε. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, εναλλάξτε τον ρυθμό σας για έχετε καλύτερες καύσεις και να  “τεστάρετε” τις αντοχές σας. Με άλλα λόγια, ο ρυθμός της έντασής σας δεν πρέπει να είναι σταθερός αλλά να αυξομειώνεται.

Τέλος, μετά τη λήξη της προπόνησης απαραίτητο είναι  να κάνετε διατάσεις για να αποφευχθούν μικροτραυματισμοί.

Tip: Μην ξεχνάτε να ενυδατωθείτε. Μετά την άσκηση μπορείτε να πιείτε μπόλικο νερό ή ένα φλιτζάνι τσάι.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.