Συμβουλές για το  βραδινό

Συμβουλές για το βραδινό

Σύμφωνα με τους ειδικούς για να έχει τα αποτελέσματα που επιθυμούμε η δίαιτα μας πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στο βραδινό μας γεύμα. Το βραδινό, όπως και το πρωινό, είναι ένα γεύμα σημαντικό για τη διατροφή μας με τη διαφορά όμως ότι πρέπει να καταναλώνουμε ελαφριές μερίδες για να αποφεύγουμε τις περιττές θερμίδες.

Παρακάτω σας παρέχουμε μερικές συμβουλές για το βραδινό σας:

  • Μην μένετε νηστικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λόγω των υποχρεώσεων και των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας, πολλοί ξεχνούν να φάνε κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα το βράδυ να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού.  Προτείνουμε 2-3 ώρες πριν το βραδινό να καταναλώσετε ένα μικρό σνακ όπως μία χούφτα ανάλατα αμύγδαλα ή ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
  • Φροντίστε να φάτε στο τραπέζι της κουζίνας σας και όχι μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή.
  • Αφιερώστε χρόνο στη κατανάλωση του φαγητού. Τρώτε αργά για να απολαύσετε το φαγητό σας και σταματήστε όταν νιώσετε χορτασμένοι. Το στομάχι σας χρειάζεται χρόνο για να «αναγνωρίσει» την πρόσληψη του φαγητού. Για να λάβει το σήμα ο εγκέφαλος από τη στιγμή που καταναλώνεται το φαγητό και να αισθανθούμε τη αίσθηση κορεσμού, απαιτούνται 15-20 λεπτά.
  • Αποφύγετε τους «γλυκούς» πειρασμούς. Δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνετε τον οργανισμό με περιττές θερμίδες τις βραδινές ώρες. Εάν επιθυμείτε γλυκό καλό είναι να καταναλωθεί πριν το βραδινό σας.
  • Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση. Για την αποβολή τοξινών από τον οργανισμό απαιτείται η πρόσληψη πολλών υγρών, εκτός από το νερό που αποτελεί την πρώτη επιλογή, θα πρέπει να καταναλώνονται και άλλα ροφήματα όπως: φυσικοί χυμοί, γάλα και πράσινο τσάι. Ειδικά το τελευταίο είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.