Σούπες ιδανικές για το κρυολόγημα

Σούπες ιδανικές για το κρυολόγημα

Μετά τα Χριστούγεννα όλο και περισσότεροι στο συγγενικό ή φιλικό μας περιβάλλον έχουν περάσει κάποια γρίπη ή κρυολόγημα. Είναι δύσκολο να προστατευτούμε έχοντας στην κουλτούρα μας τις αγκαλιές και τα φιλιά, ενώ δε βοηθάει και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους χωρίς συχνή ανανέωση του αέρα, για να αποφύγουμε το κρύο του χειμώνα.

Πως θα καταφέρουμε λοιπόν να αναρρώσουμε πιο γρήγορα ή ακόμα και να αποφύγουμε να κολλήσουμε;

 

Εντάξτε τις σούπες στη διατροφή σας

Βασική αρχή μίας καλής και υγιεινής διατροφής είναι η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων. Με την υιοθέτηση ενός διαιτολογίου που περιλαμβάνει τροφές από όλες τις διατροφικές ομάδες τροφίμων, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα έλλειψης βασικών θρεπτικών συστατικών και εξασθενισμένου ανοσοποιητικού. Οι σούπες αποτελούν μία κατηγορία τροφίμων η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη διατροφή. Σε τεράστια ποικιλία, για όλα τα γούστα κοτόσουπες, ψαρόσουπες, σούπες με λαχανικά, όσπρια και ζυμαρικά μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις, ενώ βοηθούν και στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού με την πρόσληψη υγρών.

Οι σούπες, εκτός από τόνωση του οργανισμού, έχουν συνδεθεί και με την απόλαυση καθώς ηρεμούν και χαλαρώνουν τον οργανισμό. Αφεθείτε στο άρωμα και τη γεύση αυτού του τόσο πλούσιου και ωφέλιμου γεύματος και επιτρέψτε του να σας πλημμυρίσει από ζεστασιά και ευεξία.

Πηγή: http://www.knorr.gr/text.php?text_id=35

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.