Τελετουργικό γαλήνης

Τελετουργικό γαλήνης

Μέτα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και ένα βαρύ πρόγραμμα το μόνο που χρειάζεσαι είναι να αφήσεις τις αισθήσεις σου να χαλαρώσουν. Σου προτείνουμε ένα απλό τελετουργικό που θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς και να «καθαρίσεις» το μυαλό σου.

Διάλεξε ένα σκεύος για την προετοιμασία του τσαγιού, είτε μια κούπα είτε μια τσαγιέρα και μια κούπα. Επέλεξε το αγαπημένο σου πράσινο τσάι και βάλε νερό να ζεσταθεί. Όσο ζεσταίνεται το νερό, προετοιμάσου πνευματικά για το τελετουργικό, ξεπλένοντας με χλιαρό νερό και ύστερα σκουπίζοντας τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσεις. Εν τω μεταξύ, άρχισε να διώχνεις από το μυαλό σου τις άλλες σκέψεις και να εστιάσεις στο τσάι.

Όταν ετοιμαστεί το νερό, βάλε τσάι, σκεύη και νερό σε ένα δίσκο και μετέφερε τα σε μια δική σου γωνιά. Ετοίμασε το τσάι με αργές κινήσεις, συγκεντρώνοντας όλη σου την ενέργεια και τη σκέψη στην απλή διαδικασία. Εστιάσου στην παραμικρή λεπτομέρεια. Αφού ετοιμαστεί το τσάι, κράτησε την κούπα με τα δυο σου χέρια και φέρ’την κάτω από τη μύτη σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα, αφήνοντας το άρωμα του τσαγιού να σε πλημμυρίσει. Νιώσε τη ζεστασιά του ροφήματος στα χέρια σου. Παρατήρησε καλά το χρώμα. Ύστερα, πιες μια μικρή γουλιά, αφήνοντας το τσάι να κυλήσει μέσα στο στόμα σου.

Το τσάι αφορά όλες τις αισθήσεις – νιώσε τις.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.