Τέλος στη κυτταρίτιδα

Τέλος στη κυτταρίτιδα

Υπάρχει ένα θέμα που απασχολεί έντονα τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, βάρους  ή ακόμη και εθνικότητας και αυτό δεν είναι άλλο από την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Τα νέα όμως είναι καλά. Μπορείτε να περιορίσετε την κυτταρίτιδα  υιοθετώντας τις παρακάτω συνήθειες.

Αρχικά, αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες. Αυξήστε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Παράλληλα, προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης  όπως ψωμί, ζυμαρικά ή ρύζι, προσέχοντας την ποσότητα. Ενώ, αποφύγετε τρόφιμα υψηλά σε κορεσμένο λίπος  όπως τα παχυντικά γλυκά ή το junk food.

Έπειτα, αυξήστε την πρόσληψη υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ο οργανισμό σας θα είναι πάντα ενυδατωμένος και θα αποφθεχθεί η κατακράτηση υγρών. Πίνετε ημερησίως 8-10 ποτήρια νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και καταναλώστε μέχρι 2 ποτήρια την εβδομάδα.

Τέλος, αυξήστε την ημερήσια αθλητική σας δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω των μικρών καθημερινών δραστηριοτήτων όπως για παράδειγμα να περπατάτε μέχρι τη δουλειά σας, να προτιμάτε τα σκαλιά από το ασανσέρ  είτε με πιο έντονη δραστηριότητα όπως το να  πηγαίνετε για τρέξιμο στο πάρκο της περιοχής σας, στο γυμναστήριο ή ακόμη και για κολύμπι.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.