Τι κάνω λάθος και δεν αδυνατίζω;

Τι κάνω λάθος και δεν αδυνατίζω;

Έχετε μπει σε ένα πρόγραμμα διατροφής, προσπαθείτε να προσέχετε όσο μπορείτε, ωστόσο ο δείκτης της ζυγαριάς έχει κολλήσει. Δείτε σε ποια λάθη μπορεί να υποκύπτετε και να μην το καταλαβαίνετε:

  1. Αποφεύγετε το πρωινό: Έχετε την εντύπωση ότι εάν δεν καταναλώσετε ένα γεύμα θα χάσετε περισσότερο βάρος. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει καθώς το μόνο που κατορθώνετε είναι να εξασθενείτε τον οργανισμό σας. Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλειφθεί. Φροντίστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας λαμβάνοντας ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό.
  2. Η δίαιτα που έχετε επιλέξει είναι εξαντλητική: Στην επιθυμία σας να χάσετε βάρος με γρήγορους ρυθμούς προβαίνετε σε στερητικές δίαιτες. Αυτό όμως επιδρά αρνητικά στον οργανισμό σας, καθώς προσαρμόζεται στην πρόσληψη λίγων θερμίδων και επιβραδύνεται ο μεταβολισμός. Αυτό δεν θα το καταλάβετε αμέσως, αλλά όταν σταματήσετε τη δίαιτα, καθώς αυξάνοντας πάλι την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σε κανονικά επίπεδα θα παρατηρήσετε ότι τι βάρος θα αρχίσει να αυξάνεται.
  3. Δεν καταναλώνετε σνακ: Για να πετύχει η δίαιτά σας πρέπει τρώτε κάθε 3-4 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνετε τρία κυρίως γεύματα και δυο ενδιάμεσα σνακ. Ως σνακ μπορείτε για παράδειγμα να τρώτε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή ανάλατους ξηρούς καρπούς.
  4. Δεν ενυδατώνεστε επαρκώς: Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος είναι να μην πίνουμε πολλά υγρά. Για να κατορθώσετε τους στόχους σας πρέπει είστε καθημερινά επαρκώς ενυδατωμένοι. Πίνετε κάθε μέρα τουλάχιστον 7-8 ποτήρια νερό. Επίσης, μια καλή εναλλακτική αποτελεί και η κατανάλωση πράσινου τσαγιού.
  5. Δεν ασκήστε: Εκτός από τη διατροφή και το σωστό πρόγραμμα, σημαντικό ρόλο παίζει και η άσκηση. Καλό είναι να ξεκινήσετε κάποια αθλητική δραστηριότητα ή να εντάξετε το περπάτημα στην καθημερινότητά σας.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.