Το αλάτι στην μαργαρίνη

Το αλάτι στην μαργαρίνη

Γιατί η μαργαρίνη περιέχει αλάτι; Πρόκειται για μια πολύ καλή ερώτηση που τίθεται συχνά.

Εδώ και αιώνες το αλάτι χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των τροφίμων αλλά και να δώσει τους  γεύση. Σήμερα εκτός από αυτές τις χρήσεις, χρησιμοποιείται και σε προϊόντα επάλειψης για να τους προσδώσει περαιτέρω γεύση. Κάποιος μπορεί να διερωτηθεί μα πράγματι το αλάτι δίνει γεύση στη μαργαρίνη; Η απάντηση είναι θετική, καθώς το αλάτι στη μαργαρίνη ενισχύει τη γεύση των άλλων φυτικών συστατικών της μαργαρίνης, ενώ παράλληλα  προσδίδει και τη δική του ελαφρά αλμυρή γεύση.

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό του αλατιού που περιέχεται στη μαργαρίνη, δεν είναι περισσότερο από το απολύτως απαραίτητο. Έτσι, είτε είστε υπερ του αλατιού είτε κατά, η μαργαρίνη είναι ένα προϊόν που μπορείτε να το χρησιμοποιείτε άφοβα καθώς το ποσοστό του αλατιού που περιέχει ανά μερίδα 10g είναι ελάχιστο (είναι  λιγότερο από το 1% της ημερήσιας ποσότητας αναφοράς ενός μέσου ενήλικα).

Πηγή: http://www.enjoymargarineeveryday.com/what-is-margarine/salt

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.