Πως το κολατσιό μετατρέπεται σε παιχνίδι

Πως το κολατσιό μετατρέπεται σε παιχνίδι

Η καθημερινότητα των παιδιών είναι συνυφασμένη με τις ώρες που αυτά περνούν στο σχολείο. Για αυτό και το φαγητό που τρώνε αυτές τις ώρες πρέπει να είναι θρεπτικό και ισορροπημένο. Τι γίνεται όμως όταν στο παιδί σας δεν αρέσει το κολατσιό που του ετοιμάσατε ή ντρέπεται να το βγάλει μπροστά στους συμμαθητές του;

Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να κάνετε το φαγητό, παιχνίδι και την ώρα του κολατσιού στο σχολείο, την αγαπημένη του παιδιού.

Πρώτα από όλα μπορείτε να προετοιμάζετε το κολατσιό μαζί με το παιδί από το προηγούμενο βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο και περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί του και η διαδικασία προετοιμασίας μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι. Επιπλέον, είναι πιο πιθανό το παιδί να φάει το φαγητό του την άλλη μέρα στο σχολείο καθώς έχει κουραστεί και το ίδιο ώστε να το φτιάξει.

Ένας ακόμα τρόπος να κάνετε το φαγητό διασκέδαση είναι μέσω της δημιουργικής μαγειρικής. Φανταστείτε για παράδειγμα να φτιάξετε την πίτσα όχι στο κλασσικό της σχήμα αλλά σε σχήμα φιδιού ή να μαγειρέψετε σπιτικά πατατάκια μαζί του, αντί να του δώσετε του εμπορείου

 

Τα σνακ αυτά μπορούν να κάνουν το παιδί σας να ανυπομονεί για την ώρα του φαγητού και εσάς να ανυπομονείτε για να δείτε το χαμόγελο ευχαρίστησης στο πρόσωπο του.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.