Τρόφιμα ολικής άλεσης. Πώς θα τα ξεχωρίσετε;

Τρόφιμα ολικής άλεσης. Πώς θα τα ξεχωρίσετε;

Όταν λέμε προϊόντα ολικής αλέσεως συνήθως αναφερόμαστε στις τροφές που για την παρασκευή τους έχει χρησιμοποιηθεί αλεύρι ολικής αλέσεως. Ο όρος «ολική άλεση» σημαίνει ότι όλα τα μέρη του σπόρου διατηρούνται κατά την διάρκεια της διεργασίας της αλέσεως. Τα δημητριακά αλέθονται μαζί με τον φλοιό τους, το πίτουρο και έτσι δίνουν αλεύρι το οποίο λέγεται «ολικής αλέσεως» .

Τα προϊόντα ολικής περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, σύνθετοι υδατάνθρακες και φυτοθρεπτικά συστατικά τα οποία δρουν από κοινού και βοηθούν στην πρόληψη πολλών νοσημάτων.

Αν απορείτε αν έχουν όλα τα προϊόντα ολικής άλεσης σκούρο χρώμα, σας ενημερώνουμε ότι μπορεί κάποιο τρόφιμο στο ράφι να μοιάζει με ολικής, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και τέτοιο. Πολλά προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αποτελούνται εν μέρει από αλεύρι ολικής αλέσεως, ενώ μεγάλο μέρος του προϊόντος είναι από αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Διαλέξτε προϊόντα με βάση την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και λιπαρά, αυτές είναι πληροφορίες που πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία. Για να προστατευθείτε πρέπει να διαβάζετε τις ετικέτες που γράφουν τα συστατικά πριν τα επιλέξετε για τη διατροφή σας.

Η καλύτερη υγεία και ο μειωμένος κίνδυνος ορισμένων ασθενειών μπορούν να είναι τόσο απλά όσο το να τρώμε ένα πιάτο δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως και να κάνουμε στροφή προς το ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.