Τσάι: Απόλαυση χωρίς ενοχές

Τσάι: Απόλαυση χωρίς ενοχές

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60% από νερό, γι’αυτό η πρόσληψη υγρών είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού.  Συχνά αμελούμε να υπολογίσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε από υγρά, οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν το 10-14% της ημερησίας κατανάλωσης θερμίδων. Το τσάι ταιριάζει σε μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς 60% των υγρών που καταναλώνουμε πρέπει να έχουν μηδενική θερμιδική αξία.

Καλύτερη σωματική απόδοση
Επιστημονικές μελέτες  δείχνουν ότι η καφεΐνη συμβάλλει στην πνευματική και σωματική απόδοση, βελτιώνοντας την επίδοση ακόμα και στη διάρκεια της άσκηση έως 11%. Το τσάι περιέχει περίπου τη μισή ποσότητα καφεΐνης από τον καφέ, αλλά ακόμη πιο σημαντικό, σύμφωνα με συγκριτικές έρευνες, η καφεΐνη που προσλαμβάνουμε από το τσάι έχει πιο σταθερή δράση στον οργανισμό, χωρίς να προκαλεί διαταραχές στον ύπνο ή υπερβολική εγρήγορση.

Ένα φλιτζάνια ηρεμίας
Το τσάι περιέχει θεανίνη, ένα αμινοξύ που παράγει σχεδόν αποκλειστικά η Camelia sinensis. Επιστημονικές έρευνες υποδεικνύουν ότι σε αυτήν οφείλεται η αίσθηση ευεξίας και αναζωογόνηση που προκαλεί το τσάι. Η θειανίνη βοηθά το μυαλό να χαλαρώσει, χωρίς όμως να προκαλεί υπνηλία. Μελέτες για τη δράση της θειανίνης έχουν καταδείξει ένα επίσης πολύ ενδιαφέρον στοιχείο: όσο πιο κουρασμένο είναι το μυαλό, τόσο πιο πολύ το βοηθά να χαλαρώσει αλλά και να συγκεντρωθεί.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.