Τσάι το ευεργετικό

Τσάι το ευεργετικό

2 με 5 λεπτά είναι αρκετά
Οι κινέζοι καθιέρωσαν πρώτοι το τσάι ως  ρόφημα με θεραπευτικές ιδιότητες και αργότερα ως ρόφημα απόλαυσης. Σήμερα, οι επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν τις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού.  Για να ετοιμάσετε ένα τσάι 2 με 5 λεπτά είναι αρκετά. Συγκεκριμένα, το τσάι αρχίζει να απελευθερώνει τα φλαβονοειδή που περιέχει περίπου 2 λεπτά αφότου έρθει σε επαφή με το ζεστό νερό. Ανακινώντας το φακελάκι μέσα στην κούπα, βοηθάμε να απελευθερώσει τις θρεπτικές ουσίες του. Το μαύρο τσάι ετοιμάζεται με το νερό που βράζει και το αφήνουμε στο νερό 2-6 λεπτά. Για το πράσινο τσάι χρησιμοποιούμε καυτό νερό που δεν έχει φτάσει όμως σε σημείο βρασμού και το αφήνουμε στο νερό 2-4 λεπτά.

Για λαμπερό χαμόγελο
Το τσάι είναι μια καλή πηγή φθορίου, ένα φυσικό στοιχείο που προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα και ενισχύει το σμάλτο. Οι τανίνες που περιέχει το τσάι είναι επίσης αποτελεσματικές στην πρόληψη και καταπολέμηση της τερηδόνας, ενώ σε συνδυασμό με τις κατεχίνες και άλλες φαινολικές ουσίες που περιέχει το τσάι ενισχύουν την προστασία του σμάλτου από τα οξέα – ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το φθόριο. Τα φλαβονοειδή  του εμποδίζουν τη δημιουργία πέτρας  από τα στοματικά βακτήρια. Εκτός  από λαμπερό χαμόγελο, το τσάι σε βοηθά να έχεις δροσερή αναπνοή, χάρη στην αντιμικροβιακή του δράση.

Γερή ως το κόκκαλο
Το τσάι περιέχει μαγγάνιο, ένα ιχνοστοιχείο που είναι ιδιαίτερα πολύτιμο, καθώς είναι απαραίτητο για τη λειτουργία ορισμένων ενζύμων. Είναι ακόμη σημαντικό για τα οστά και τους χόνδρους  και βοηθά στην πρόληψη και τον έλεγχο της οστεοπόρωσης  και της οστεοαρθρίτιδας. Το κάλιο, που επίσης περιέχει  το τσάι, είναι σημαντικό για τη ρύθμιση των υγρών και τη σωστή λειτουργία των κυττάρων. Έρευνες συνιστούν ότι συμβάλλει και στη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.