Τσικνίστε χωρίς απρόοπτα

Τσικνίστε χωρίς απρόοπτα

Τσικνοπέμπτη σήμερα και η παράδοση απαιτεί να φάτε κρέας, να πιείτε, να  βγείτε έξω  και να περάσετε ένα υπέροχο βράδυ. Όμως, όπως και σε όλα τα πράγματα, έτσι και σήμερα  καλό είναι να ακολουθήσετε το ρητό «μέτρον άριστον» στην κατανάλωση του φαγητού για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία σας. Παρακάτω θα επισημάνουμε μερικά σημεία τα οποία πρέπει να τα προσέξετε στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης για να προφυλάξετε την υγεία  και τη σιλουέτα σας.

Αρχικά, σήμερα το κρέας έχει την τιμητική του, στο δίλημμα τι να επιλέξετε κόκκινο ή λευκό, εμείς σας προτείνουμε λευκό. Προσπαθήστε να αποφύγετε το κόκκινο κρέας το οποίο ναι μεν αποτελεί την καλύτερη πηγή σιδήρου και πρωτεΐνης, αλλά από την άλλη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και «κακή» χοληστερίνη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.  Αντίθετα,  επιλέξτε άπαχο κρέας όπως κοτόπουλο ή ψαρονέφρι. Επίσης, αποφύγετε να «φορτώσετε» το τραπέζι με επιπλέον θερμίδες που δεν χρειάζονται όπως παχυντικά σουφλέ ή πίτες. Συνοδέψτε το κρέας με σαλάτες εποχής  ή βραστά λαχανικά, που θα αναδείξουν και τη γεύση του κρέατος.

Φυσικά από το τραπέζι δεν γίνεται να λείπει το αλκοόλ, αλλά θα πρέπει να καταναλωθεί με μέτρο. Απαιτείται να επιδείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση του αλκοόλ καθώς πέρα από τις θερμίδες που περιέχει, έχει την ιδιότητα να αυξάνει την όρεξη. Προτιμήστε κρασί ή μπύρα που περιέχουν λιγότερη περιεκτικότητα οινοπνεύματος. Παράλληλα, μην ξεχνάτε να πίνετε νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση που επιφέρει το αλκοόλ.

Τέλος, αποφύγετε να καταναλώσετε δυο μεγάλα κύρια γεύματα. Εάν γνωρίζετε ήδη ότι το βράδυ θα βρεθείτε σε ένα «πλούσιο» τραπέζι, το μεσημέρι αρκεστείτε σε μια απλή σαλάτα ή ωμά λαχανικά.  Μετά το βραδινό φαγητό, ωφέλιμο θα ήταν να μην  ξαπλώσετε κατευθείαν αλλά να δώσετε χρόνο στον οργανισμό σας να κάνει σωστή πέψη.

Και Καλό Τσίκνισμα!

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.