Βραδινό γεύμα: Μην το αμελείτε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Βραδινό γεύμα: Μην το αμελείτε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Σίγουρα όλοι μας έχουμε πέσει στη παγίδα να σκεφτούμε πως αν μειώσουμε το βραδινό γεύμα τότε έχουμε μεγάλες πιθανότητες  να χάσουμε τα κιλά που θέλουμε ή να διατηρηθούμε σε αυτά που είμαστε. Πολλές φορές όμως αυτό τελικά δε συμβαίνει και απογοητευόμαστε σταματώντας κάθε προσπάθεια.

Αν θέλουμε να ακολουθούμε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, τότε βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι το να μην παραλείπουμε κανένα γεύμα της ημέρας.

Φυσικά, η επιλογή του βραδινού μας δεν χρειάζεται να είναι ένα γεύμα βαρύ και πλούσιο σε λιπαρά, ώστε να  μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας και δυσκολέψουμε τη  διαδικασία της πέψης , λίγο πριν πάμε να κοιμηθούμε.

Βασικές μας αρχές για το βραδινό γεύμα θα πρέπει να είναι η κατανάλωση  μικρών γευμάτων εφοδιασμένα με τις βασικές ομάδες συστατικών όπως τα  λιπαρά, οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και οι φυτικές ίνες. Η ποσότητα του, θα καθοριστεί από την καθημερινή σας δραστηριότητα (περπάτημα, μέτριας έντασης γυμναστική, καθιστική ζωή) και την ηλικία σας, παράγοντες που καθορίζει και τη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

Έτσι λοιπόν, μην προσπαθήσετε να χάσετε βάρος αφαιρώντας ένα ολόκληρο γεύμα από τη διατροφή σας, καθώς τότε το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι να προκαλέσετε εκνευρισμό στον οργανισμό σας από το συνεχόμενο αίσθημα πείνας. Άλλωστε, μην ξεχνάτε, πως ένα βραδινό πιάτο μπορεί να μας παχύνει όσο ένα πρωινό γεύμα, αν υπερβαίνουμε το σύνολο των καθημερινών θερμίδων που χρειαζόμαστε.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.