Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής

Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής

Σίγουρα όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε αντιμετωπίσει τραυματισμούς στο γυμναστήριο σοβαρούς ή μη.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε πώς να «προετοιμάζουμε» το σώμα μας πριν το κύριο πρόγραμμα μας ώστε να αποφεύγουμε τραυματισμούς που θα μας οδηγήσουν.. στην έξοδο του γυμναστηρίου.

Βασικό βήμα, πριν ακόμα πάμε στο γυμναστήριο, είναι η επίσκεψη μας στο γιατρό ο οποίος θα μας εξετάσει και θα μας ενημερώσει για κάποιο ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας. Η επίσκεψη σε αυτόν γίνεται επιτακτική αν ήδη γνωρίσουμε για κάποιο πρόβλημα υγείας που έχουμε ή τραυματισμό, ώστε να μας δώσει ειδικές οδηγίες και ενδεχομένως ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα πρέπει να συζητήσουμε με το γυμναστή.

Επόμενο βήμα είναι μια καλή προθέρμανση, για παράδειγμα στο διάδρομο σε χαλαρό βηματισμό , αν είμαστε αρχάριοι.

Έπειτα καλό είναι να γυμνάσουμε την ομάδα των κοιλιακών και τους ραχιαίους ώστε να δυναμώσουμε και να ζεστάνουμε τον κορμό μας για να περιορίσουμε στο ελάχιστο κάποιον τραυματισμό.

Στη συνέχεια επιλέγουμε, πάντα με το γυμναστή μας τις υπόλοιπες ομάδες που θα γυμνάσουμε και σε ποια συχνότητα, αναλόγως με το πόσες φορές σκοπεύουμε να γυμναζόμαστε.

Εξοπλιζόμαστε φυσικά με τα απαραίτητα παπούτσια, που δε θα μας πιέζουν ούτε θα είναι χαλαρά στο πόδι μας, και τα ρούχα φυσικά.

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική για να βοηθήσουμε το σώμα αλλά και το πνεύμα μας να είναι σε μια ισορροπία. Φυσικά δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο προκειμένου να ασκηθούμε. Υπάρχει και η λύση της γυμναστικής από το σπίτι, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, αφού όμως πρώτα έχουμε συμβουλευτεί κάποιον ειδικό.

http://www.nutrimed.gr/ygeia__lifestyle/askisi_kai_euexia/odigies_gia_na_arxisete_sosta_ena_programma_gumnastikis.html

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.